Pigen, der ville have alting til at forsvinde

Inge Duelund Nielsen

Der var engang en pige, som var sur. Så sur, at hun ville ønske, hun kunne forsvinde i den blå luft – som en drøm, når man vågner om morgenen. ”Måske er jeg bare noget, som en trold drømmer,” tænker pigen. Hun forsøger at vække trolden … uden held. Er hun en solsort? Et får, en blomst, en bil – eller måske en sten? Ak nej, pigen er bare sig selv, en møgsur møgpige på en møgsur møgdag. 

Men hvad nu, hvis hun kan få tiden til at gå baglæns, helt tilbage til altings begyndelse, hvor alt igen er samlet i en lille sort prik, som svæver rundt i universet? Pigen gør alting baglæns, så godt hun kan – men det er nemmere sagt end gjort. Endelig finder hun dog ud af, hvordan tingene hænger sammen – og alting forsvinder!

Dette er historien om en pige, som forsøger at ændre tidens gang og føre verden og universet tilbage til dets begyndelse.

Inge Duelund Nielsen har skrevet historien, astrofysiker Anja C. Andersen fortæller om tiden som fænomen, om hvad den betyder for mennesker og dyr på Jorden, og om hvilken indflydelse den har på stjerner, planeter og måner ude i verdensrummet. Det er videnskab i børnehøjde. Lilian Brøgger har illustreret.